ΑΝΔΡΕΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ

Όνομα: 
ΑΝΔΡΕΑΣ
Επώνυμο: 
ΑΝΔΡΕΟΥ
Ειδικότητα: 
ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ
Τηλέφωνο: 
2310 253555
Site: 
www.urology4u.gr

Ονοματεπώνυμο ιατρού: Ανδρέας Ανδρέου

Ειδικότητα: Χειρουργός Ουρολόγος

Εκπαίδευση και Ακαδημαϊκοί Τίτλοι

Σπούδασε Ιατρική στη Γαλλία (Université Necker – Paris V). Έλαβε την ειδικότητα της Γενικής χειρουργικής, της  Ουρολογίας, της Ουροδυναμικής και της  Λαπαροσκόπησης καθώς και τον τίτλο του διδάκτορος (Hôpital Universitaire de Rouen και Hôpital Foch – Paris V).

Ως ουρολόγος χειρουργός ξεκίνησε την εξειδίκευσή του  με τη λαπαροσκοπική χειρουργική από το έτος 2000 η οποία επισφραγίστηκε από Πανεπιστημιακό Δίπλωμα Λαπαροσκόπησης από το Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου Γαλλίας.  Από το 2001 άρχισε την εκπαίδευσή του και στη ρομποτική χειρουργική με το πρώτο διεθνώς robot Aesop, στη Γαλλία. Είναι πιστοποιημένος χειρουργός Ρομποτικής  Da Vinci από την Intuitive Surgical U.S.A.

Μετεκπαιδεύτηκε στα μεγαλύτερα κέντρα λαπαροσκοπικής και ρομποτικής χειρουργικής για καρκίνο του προστάτη στο νοσοκομείο Foch (Pr Botto), στη Bordeaux (Dr Gaston), στο Montsouris (Pr Vallancien), στο Creteil (Pr Abbou) της Γαλλίας όπως και στο Memorial Sloan-Kettering Center στη Νέα Υόρκη με τους καθηγητές  Guillauneau και Scardino.

Το 2005 εκπαιδεύθηκε και πραγματοποίησε θεραπείες για τον Καρκίνο του Προστάτη με HIFU (High Intensity Focused Ultrasound), ενώ την ίδια χρονιά εξειδικεύθηκε στο laser για την υπερπλασία του προστάτη (Green light) και τις λιθιάσεις (Holmium).

Διετέλεσε (2006- 2009) μέλος της Ομάδας Μεταμοσχεύσεων του νοσοκομείου Foch στο Παρίσι.

Εργάσθηκε επί τριετία ως ειδικευμένος ουρολόγος με τίτλο Chef de Clinique στις Πανεπιστημιακές ουρολογικές κλινικές της Ρουέν και του νοσοκομείου Foch στο Παρίσι όπου πραγματοποίησε ως πρώτος χειρουργός πάνω από 1.600 επεμβάσεις και ιδιαίτερα βαριά περιστατικά με κύριο άξονα εξειδίκευσης την λαπαροσκοπική τεχνική.

Στο Ιατρικό Διαβαλκανικό διενήργησε την πρώτη στην Ευρώπη επέμβαση ρομποτικής βουβωνικής λεμφαδενεκτομής για την αντιμετώπιση τοπικά προχωρημένου καρκίνου του πέους και την πρώτη στη Θεσσαλονίκη ρομποτική επέμβαση για τον εντοπισμένο καρκίνο του προστάτη.

Συμμετείχε ως ειδικός (expert) σε πλήθος διεθνών και ελληνικών ιατρικών συνεδρίων, σε ερευνητικές εργασίες, διεθνείς δημοσιεύσεις και παρουσιάσεις.