ΑΡΘΡΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΧΙΟΥ

Το εξειδικευμένο Ιατρείο Αρθροσκοπικής Χειρουργικής Ισχίου, αποτελεί διεθνώς την τεχνολογία αιχμής στη χειρουργική ισχίου. Είναι ενταγμένο στο Τμήμα Ορθοπαιδικής του νοσοκομείου και δημιουργήθηκε προκειμένου να παρέχει απολύτως εξειδικευμένη παρακολούθηση και περίθαλψη σε ασθενείς με τραυματικές ή χρόνιες παθήσεις της άρθρωσης του ισχίου, καθώς και στην αντιμετώπιση του πόνου αδιάγνωστης, μέχρι πρόσφατα, αιτιολογίας.

Οι παθήσεις που αντιμετωπίζονται με αρθροσκοπική χειρουργική Ισχύου, είναι η ρήξη του επιχειλίου χόνδρου της κοτύλης, η μηροκοτυλιαία πρόσκρουση ή προστριβή (τύπου CAM και pincer), οι χόνδρινες βλάβες, η ρήξη του στρογγύλου συνδέσμου, κ.α.  Επίσης, στην κατηγορία αυτή  εντάσσονται και νεαροί σε ηλικία ασθενείς, με ιστορικό αθλητικών κακώσεων. Επίσης, ενδείξεις στη διεθνή βιβλιογραφία καθιστούν την αρθροσκόπηση προστατευτικό εργαλείο για την περαιτέρω βλάβη ή φθορά του ισχίου που μελλοντικά μπορεί να οδηγήσει στην πλήρη καταστροφή του, δηλαδή στην οστεοαρθρίτιδα.

Η αρθροσκόπηση πραγματοποιείται μέσω μικρών οπών του δέρματος από τις οποίες εισάγονται η οπτική κάμερα και άλλα ειδικά, λεπτά, αρθροσκοπικά εργαλεία.  Επιπλέον του ακριβούς  προσδιορισμού και αντιμετώπισης των παθολογικών καταστάσεων, η αρθροσκόπηση ισχίου προσφέρει το πλεονέκτημα της ταχείας κινητοποίησης του ασθενούς, ο οποίος εξέρχεται από το νοσοκομείο την ίδια ή την επόμενη ημέρα της επέμβασης.

Το Ιατρείο Αρθροσκοπικής Χειρουργικής Ισχίου πραγματοποιείται κάθε Τρίτη 10:00-12:00, με υπεύθυνο Ιατρό Ορθοπαιδικό, εξειδικευμένο σε Κέντρο Αναφοράς Αρθροσκόπησης Ισχίου στη Μεγάλη Βρετανία. Για ραντεβού, τηλ. 2310 400 464 και 2310 400 463.