ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Συνεργασία με την Asklepios Kliniken GmbH

Από τις σημαντικότερες συνεργασίες στρατηγικής σημασίας που εξασφάλισε ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών και περιλαμβάνει και το Ιατρικό Διαβαλκανικό, ήταν αυτή με τον γερμανικό κολοσσό στο χώρο της Υγείας Asklepios Kliniken GmbH.

Η Asklepios Kliniken GmbH ιδρύθηκε το 1984 και αποτελεί, σήμερα, το μεγαλύτερο Όμιλο του κλάδου Υγείας στην Ευρώπη. Διαθέτει συνολικά 100 νοσοκομεία, δυναμικότητας 20.000 κλινών. Απασχολεί 36.000 εργαζόμενους και πραγματοποιεί κύκλο εργασιών που υπερβαίνει τα 2 δισ. ευρώ. Υπεραξία του Ομίλου είναι η εξειδικευμένη τεχνογνωσία που διαθέτει για τη βελτιστοποίηση του κόστους, της ποιότητας και της παροχής υψηλών προδιαγραφών υπηρεσιών Υγείας, καθώς και τεχνογνωσία στη λειτουργία γενικών και μαιευτικών μονάδων, κέντρων αποκατάστασης και ψυχιατρικών μονάδων.


Συνεργασία με το MD Anderson Cancer Center (USA)

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με το διεθνούς φήμης Πανεπιστημιακό Αντικαρκινικό Κέντρο της Αμερικής MD Anderson Cancer Center.

Σκοπός της συνεργασίας αυτής μεταξύ άλλων είναι η ανάπτυξη κοινών δράσεων, οι οποίες θα συμβάλλουν στην καλύτερη κατανόηση του καρκίνου καθώς και στη βελτίωση της φροντίδας των καρκινοπαθών στα Νοσοκομεία του, με δράσεις που θα περιλαμβάνουν, την ανταλλαγή της ιατρικής γνώσης σε θέματα αντιμετώπισης του καρκίνου, τη διενέργεια ερευνητικών προγραμμάτων, καθώς και την ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Συνεργασία για την εφαρμογή των πλέον προηγμένων διεθνών πρωτοκόλλων, με την συμμετοχή τους σε κοινά συνέδρια, ημερίδες και εκπαιδευτικά προγράμματα.


Συνεργασία με την Παγκόσμια Αθλητιατρική Ομοσπονδία (FIMS)

Το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης,  επιλέχθηκε από την Παγκόσμια Αθλητική Ομοσπονδία (FIMS)  ως συνεργαζόμενο Αθλητιατρικό Κέντρο της FIMS, για την παροχή ιατρικών υπηρεσιών στους αθλητές της.  Η επιλογή πραγματοποιήθηκε με υψηλά αθλητικά και ιατρικά κριτήρια για το σύνολο των εγκαταστάσεων και των υπηρεσιών του Νοσοκομείου.


Συνεργασία για νοσηλεία Λίβυων ασθενών 

Το Ιατρικό Διαβαλκανικό στο πλαίσιο διακρατικής συμφωνίας του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, νοσηλεύει τραυματίες από τη Λιβύη με εντυπωσιακά αποτελέσματα αποκατάστασης, που συνηγορούν για τη συνέχιση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.


Συνεργασία με το Βασιλικό Κολέγιο Μαιευτήρων - Γυναικολόγων Αγγλίας

Το Ιατρικό Διαβαλκανικό, είναι το πρώτο Εξεταστικό Κέντρο στην Ελλάδα για την απόκτηση του διεθνούς κύρους μεταπτυχιακού τίτλου MRCOG του Βασιλικού Κολεγίου Μαιευτήρων και Γυναικολόγων της Αγγλίας. Αποτελεί Διεθνές Εξεταστικό Κέντρο για υποψηφίους από Ελλάδα, Κύπρο, Ανατολική Ευρώπη, Τουρκία και άλλες χώρες.