ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΗΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΟ

Η Πνευμονολογική Κλινική του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης διοργανώνει Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: «2nd One-Day Course in Interventional Pulmonology: Endoscopy Lung Volume Reduction in the Management of Emphysema Phenotype of COPD», με διεθνή συμμετοχή, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Οκτωβρίου, στο ξενοδοχείο Nikopolis στη Θεσσαλονίκη.

Στην ημερίδα θα συμμετέχουν διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες οι οποίοι θα  μεταφέρουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους για τις σύγχρονες θεραπευτικές μεθόδους που εφαρμόζονται στη αντιμετώπιση της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας (ΧΑΠ) και του πνευμονικού εμφυσήματος.

Με ξεχωριστό ενδιαφέρον αναμένονται οι εισηγήσεις του Δρ. Κώστα Παπαγιαννόπουλου, χειρουργού θώρακα, Διευθυντή της Θ/Χ  Κλινικής του St. James Hospital στο Leeds (Μεγάλη Βρετανία) και της Διευθύντριας Επεμβατικής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο Careggi της Φλωρεντίας, Δρ. Michela Bezzi.

Κατά την διάρκεια της ημερίδας θα προβληθεί  βιντεοσκοπημένη συνέντευξη, θεραπευμένου ασθενή από βαριάς μορφής Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ), ο οποίος εξιστορεί την εμπειρία του, την αλλαγή στην ποιότητα της ζωής του, ενώ μεταφέρει τις ευχαριστίες του προς το νοσοκομείο και τους θεράποντες ιατρούς του.

Όπως τονίζει ο Δρ. Ηρακλής Τιτόπουλος, επεμβατικός πνευμονολόγος, Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Ιατρικού Διαβαλκανικού και πρόεδρος της ημερίδας, «οι πρώτες ενδοβρογχικές βαλβίδες σε ασθενή με χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) και βαριά πνευμονοπάθεια, τοποθετήθηκαν με απόλυτη επιτυχία, για πρώτη φορά στη Βόρεια Ελλάδα, στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, τον Ιούλιο του 2018 και διαθέτουμε ήδη μεγάλη εμπειρία».  

Στην ημερίδα θα παραβρεθεί και θα χαιρετίσει ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ