ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗΣ ΣΤΗΛΗΣ

Tο Ιατρείο Σπονδυλικής Στήλης λειτουργεί στα Εξωτερικά Ιατρεία (όροφος 0) και παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες σε ασθενείς που πάσχουν από οξέα και χρόνια προβλήματα της μέσης  τα οποία οφείλονται σε κήλες του μεσοσπονδύλιου δίσκου, εκφυλίσεις δίσκου και πλάγιες σπονδυλικές στενώσεις.  

Το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης επελέγη ως Κέντρο αναφοράς για την εκπαίδευση ιατρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης στην πλέον σύγχρονη μέθοδο της διατρηματικής ενδοσκοπικής χειρουργικής, για τη θεραπεία της κήλης μεσοσπονδύλιου δίσκου. Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της μεθόδου που εφαρμόζεται στο Ιατρείο Σπονδυλικής Στήλης της Κλινικής από πιστοποιημένο στη μέθοδο ορθοπαιδικό - χειρουργό σπονδυλικής στήλης, αποτέλεσαν το κριτήριο διαπίστευσης από τη μητρική εταιρεία της μεθόδου, Joimax Gmb (Germany). 

Η επέμβαση της ενδοσκοπικής δισκεκτομής (MISS) διενεργείται στο χειρουργείο με τοπική αναισθησία – ελεγχόμενη μέθη και με τομή μόλις 8 χιλιοστών, από την οποία εισάγεται ενδοσκόπιο που αφαιρεί την κήλη. Η διάρκειά της είναι μικρότερη των 45 λεπτών, ο ασθενής είναι περιπατητικός μία ώρα μετά, ενώ εξέρχεται από την κλινική αυθημερόν ή την επόμενη ημέρα.

Η επέμβαση είναι αναίμακτη, χωρίς διατομή μαλακών και οστικών στοιχείων, προκαλεί ελάχιστο μετεγχειρητικό πόνο και προσφέρει άμεση - οριστική ανακούφιση στους πόνους της μέσης. Οι μετεγχειρητικές επιπλοκές (φλεγμονή, νευρογενής βλάβη, αιμάτωμα) είναι μικρότερες του 2%.   

Το Ιατρείο Σπονδυλικής Στήλης του Ιατρικού Διαβαλκανικού λειτουργεί στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία κατόπιν ραντεβού στα τηλέφωνα 2310400463 και 464.