ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΟΚΕΤΟ

Tο μωρό σας ήρθε στη ζωή…

Μετά τον τοκετό, παραμένετε για λόγους ασφαλείας στην Ανάνηψη, όπου μπορούν να σας επισκεφθούν στενοί σας συγγενείς. Στη συνέχεια μεταφέρεστε στο Μαιευτικό Τμήμα  όπου συνήθως παραμένετε 4 ημέρες μετά από φυσιολογικό τοκετό και 5 ημέρες μετά από καισαρική τομή.  

Ενημέρωση λεχωίδας

Όταν το μωρό σας δε βρίσκεται συνεχώς μαζί σας (rooming in), βρίσκεται δίπλα στο δωμάτιό σας, στο Θάλαμο Νεογνών, υπό τη συνεχή παρακολούθηση νεογνολόγων - μαιών.

Ο νεογνολόγος- παιδίατρος, σας επισκέπτεται καθημερινά και σας ενημερώνει για την υγεία του μωρού σας.

Για την εκμάθηση του θηλασμού, η μητέρα έχει στο πλευρό της, έμπειρη μαία που θα την εκπαιδεύσει και θα την ενθαρρύνει μέχρι να τα καταφέρει. Πληροφορίες για το θηλασμό παρέχονται και σε ειδικό ενημερωτικό φυλλάδιο αλλά και στο κανάλι 19 της τηλεόρασης δωματίου (ώρες προβολών 10.30 και 16.30).

Μπορείτε να συμμετέχετε σε σεμινάριο ψυχοπροφύλαξης που δίνει νεογνολόγος – παιδίατρος, για τις πρώτες ημέρες του βρέφους. Η μαία, σας κάνει επίδειξη για την περιποίηση και το μπάνιο του μωρού σας.

Τα γεύματά σας, είναι μελετημένα ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της λοχείας. Εάν νοσηλεύεστε σε δωμάτιο μονόκλινο, λουξ ή σουίτα, παρέχεται γεύμα και στο συνοδό.

Φροντίζουμε το μωρό σας !

Σε όλα τα νεογνά, πραγματοποιείται προληπτικός έλεγχος σύμφωνα με την οδηγία του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού και του Υπουργείου Υγείας, για συγγενή υποθυρεοειδισμό, φαινυλκαιτονουρία, έλλειψη ενζύμου G-6-PD και γαλακτοζαιμία.

Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα όλα τα νεογνά να συμμετέχουν στο πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου με νέα τεχνολογία ( φασματογραφία μάζας, Tandem MS) που επιτρέπει την ταχύτατη ανίχνευση 44 νοσημάτων, η έγκαιρη διάγνωση των οποίων, είναι σημαντικότατη για την υγεία του νεογνού στο υπόλοιπο της ζωής τους.

Το νεογνό μεγαλώνει και εμείς παραμένουμε δίπλα σας…

Εμπιστευθήκατε τη Μαιευτική Κλινική του Ιατρικού Διαβαλκανικού για την πιο πολύτιμη στιγμή της ζωής σας.

Στο νοσοκομείο μας λειτουργεί Παιδιατρική Κλινική που εφημερεύει συνεχώς, στελεχωμένη από έμπειρους ιατρούς και εξειδικευμένα τμήματα.