ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΩΝ ΑΠΟ 10 ΧΩΡΕΣ ΤΟ 1o ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΔΙΟΥ

Θεσσαλονίκη 11.09.2018 - Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 1ου Βαλκανικού συνεδρίου Άκρου ποδός και Ποδοκνημικής που διοργανώθηκε στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Kέντρο υπό την αιγίδα της European Foot and Ankle Society.

Στη φωτογραφία, τα μέλη της Οργανωτικής και Επιστημονικής Επιτροπής του συνεδρίου με επικεφαλής τους κ.κ. Α. Katsarov και Π. Συμεωνίδη, με τα στελέχη της Διοίκησης του Ιατρικού Διαβαλκανικού κ.κ. Φ. Οφείδου και Χ. Δουμπαλή και του προέδρου του Επιστημονικού Συμβουλίου, καθ. κ. Α. Δρεβελέγκα.

Για πρώτη φορά Ορθοπαιδικοί Χειρουργοί με εξειδίκευση στη χειρουργική του ποδιού από την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων συναντήθηκαν και αντάλλαξαν γνώσεις πάνω στις τελευταίες εξελίξεις της συντηρητικής και χειρουργικής αντιμετώπισης των παθήσεων και κακώσεων του ποδιού. 

Το συνέδριο παρακολούθησαν ειδικοί από δέκα χώρες συμπεριλαμβανομένων, εκτός των Βαλκανικών χωρών, ορθοπαιδικοί από την Ρωσία, Τουρκία, το Ηνωμένο Βασίλειο, και το Βέλγιο. Περισσότεροι από είκοσι προσκεκλημένοι ομιλητές από οκτώ χώρες παρουσίασαν το έργο τους και είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις του Ιατρικού Διαβαλκανικού κέντρου. 

Στo πλαίσιo των εργασιών του συνεδρίου, ο Ορθοπαιδικός Χειρουργός Δημήτριος Χατζηεμμανουήλ πραγματοποίησε επίδειξη χειρουργικής επέμβασης διαδερμικής διόρθωσης παραμόρφωσης βλαισού μεγάλου δακτύλου με εσωτερική οστεοσύνθεση. Η επέμβαση μεταδόθηκε ζωντανά στην αίθουσα του συνεδρίου με διαδραστική συμμετοχή του κοινού με ερωτήσεις και συζήτηση. 

Στο τέλος του συνεδρίου οι πρόεδροι της οργανωτικής επιτροπής Atanas Katsarov  και της επιστημονικής επιτροπής Παναγιώτης Συμεωνίδης  τόνισαν τη σημασία της επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ των ειδικών στο χώρο των Βαλκανίων και δεσμεύτηκαν για την οργάνωση του δεύτερου Balkan Foot and Ankle Meeting το επόμενο έτος. 


Το Γραφείο Τύπου

Τηλ. 2310 400904