ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

​Η ρομποτική χειρουργική αποτελεί την επανάσταση του 21ου αιώνα, στο χώρο της χειρουργικής. Το πρώτο και μοναδικό ρομπότ στη Βόρεια Ελλάδα εγκαταστάθηκε στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης πριν μία 4ετία. Αντικαταστάθηκε ήδη με το νέο, φημισμένο Ρομπότ Da Vinci Si HD, το μοναδικό σύστημα ρομποτικής χειρουργικής που εγκρίθηκε από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων.

Το ρομποτικό τμήμα του Ιατρικού Διαβαλκανικού, αποτελεί διεθνές κέντρο αριστείας και αναφοράς και συνεργάζεται με πανεπιστημιακά ιδρύματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ οι πιστοποιημένοι στη ρομποτική χειρουργική, ιατροί του, διαθέτουν μεγάλη εμπειρία σε επεμβάσεις.   

Η ρομποτική χειρουργική χρησιμοποιείται από τους εξειδικευμένους ιατρούς σε όλο το φάσμα  των λαπαροσκοπικών επεμβάσεων. Η εφαρμογή της  έχει αποδειχθεί επαναστατική, σε περιπτώσεις όπως:

Ρομποτική στην Ουρολογία 
Ρομποτική στη Γυναικολογία 
Ρομποτική στη Γενική Χειρουργική 
Ρομποτική στη Θωρακοχειρουργική

ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Η ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ
Η ρομποτική χειρουργική υπερέχει σε αποτέλεσμα, έναντι των άλλων χειρουργικών τεχνικών, καθώς διασφαλίζει:

Για τον ασθενή

Ελαχιστοποίηση επιπλοκών, καλύτερα μετεγχειρητικά αποτελέσματα, μικρότερο χρόνο νοσηλείας, μικρότερης διάρκειας αναισθησία, ελαττωμένο πόνο και μετεγχειρητικές ενοχλήσεις, μηδαμινή απώλεια αίματος, μικρότερες τομές και κατ΄ επέκταση, καλύτερα αισθητικά αποτελέσματα.

Για τον ιατρό

Απόλυτη ακρίβεια, δεξιότητα και πλήρη έλεγχο των χειρουργικών κινήσεων, επιτρέποντας τους χειρουργούς να διενεργήσουν μια ελάχιστα τραυματική προσέγγιση ακόμα και στις πιο σύνθετες επεμβάσεις. Επιπλέον, προσφέρει μία μοναδική καινοτομία σε σχέση με άλλα συστήματα: Οι εξετάσεις του ασθενούς, όπως για παράδειγμα η εικόνα της αξονικής και μαγνητικής τομογραφίας, προβάλλονται στην οθόνη του da Vnci Si HD και ο χειρουργός μπορεί να τις συγκρίνει με την εικόνα που λαμβάνει από τον ασθενή, ώστε να επεμβαίνει στο σημείο που χρειάζεται άμεσα και με εξαιρετική ακρίβεια κατά τη διάρκεια της επέμβασης. Παρέχει τρισδιάστατη απεικόνιση υψηλής ευκρίνειας (HD), αναβαθμισμένα χειρουργικά οφέλη για τον χειρισμό, δυνατότητα χρήσης εξελιγμένων ρομποτικών εργαλείων κονσόλας. Παρέχει στον χειρουργό μεγαλύτερη άνεση κατά τη διάρκεια της επέμβασης, μειώνοντας τον κάματό του, θέμα πολύ σημαντικό σε περιπτώσεις δύσκολων και πολύωρων επεμβάσεων.

​​