ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΑΧΕΟΣ ΕΝΤΕΡΟΥ & ΠΡΩΚΤΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΟ

Στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται στις 4 και 5 Μαϊου, το 11ο  Συνέδριο της Μεσογειακής Εταιρείας παχέος εντέρου και πρωκτού, με τη συνεργασία της Ελληνο-Γερμανικής Χειρουργικής Εταιρείας και ομιλητές κορυφαίους επιστήμονες, ειδικοτήτων και υποειδικοτήτων της Χειρουργικής, της Ακτινολογίας και Ογκολογίας από 12 χώρες των τριών  Ηπείρων που βρέχονται από τη Μεσόγειο και όχι μόνο. 

Ο Πρόεδρος του Συνεδρίου, Επ. Καθηγητής Χειρουργικής Α.Π.Θ, εξειδικευμένος χειρουργός παθήσεων παχέος εντέρου και πρωκτού, Μάνος Πραματευτάκης, αναφερόμενος στην διημερίδα τόνισε : «Στόχοι του συνεδρίου είναι η ανταλλαγή εξειδικευμένων επιστημονικών απόψεων και η προώθηση των  καλύτερων θεραπευτικών επιλογών σε όλες τις πτυχές της χειρουργικής του κατώτερου πεπτικού, όπως στον καρκίνο του παχέος εντέρου και στο τομέα της καλοήθους κολοπρωκτολογίας, που εμφανίζει σημαντική αύξηση τόσο σε αριθμό περιστατικών, όσο και σε τεχνικές αντιμετώπισης».

Μεταξύ των θεμάτων που θα απασχολήσουν τις ενότητες του συνεδρίου είναι: Οι εφαρμογές της προχωρημένης Λαπαροσκοπικής και Ρομποτικής τεχνικής στην Χειρουργική Ογκολογία, οι σύγχρονες τεχνικές στη αντιμετώπιση πρωκτολογικών παθήσεων, η χαρτογράφηση και αντιμετώπιση λειτουργικών εντερικών παθήσεων, η αντιμετώπιση των φλεγμονωδών νοσημάτων κ.α. 

Ξεχωριστό ενδιαφέρον αναμένεται να παρουσιάσουν οι θεματικές που αφορούν τα νεότερα στοιχεία για την αντιμετώπιση της εκκολπωμάτωσης, τις ενδείξεις χειρουργικής αντιμετώπισης της ακράτειας και τον ρόλο της δυναμικής μαγνητικής τομογραφίας στην διάγνωση αυτών, την αντιμετώπιση νευροπαθειών της περιοχής του πρωκτού και τον ρόλο των επεμβατικών ακτινολόγων στις οξείες αιμορραγίες του κατώτερου πεπτικού. Επίσης, θα διενεργηθεί ειδικό σεμινάριο για ειδικευόμενους χειρουργούς με θέμα τις τεχνικές λαπαροσκοπικής αντιμετώπισης νεοπλασμάτων του παχέος εντέρου. 

Στο Ιατρικό Διαβαλκανικό διενεργούνται σήμερα με μεγάλη επιτυχία, όλες οι επεμβάσεις που σχετίζονται με την περιοχή του κατώτερου πεπτικού, με την χρήση του πιο σύγχρονου εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένης της προηγμένης λαπαροσκοπικής και ρομποτικής χειρουργικής.                                                                                 

Τις εργασίες του συνεδρίου που πραγματοποιούνται στο Συνεδριακό Κέντρο του Ιατρικού Διαβαλκανικού, θα κηρύξει, ο πρόεδρος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών Δρ Γεώργιος Αποστολόπουλος,  επιβεβαιώνοντας την προσωπική του στήριξη στις επιστημονικές διακρίσεις των Ιατρών του Ομίλου, εντός και εκτός Ελλάδας.

Δείτε το πρόγραμμα ΕΔΩ.