ΩΡΛ ΙΑΤΡΕΙΟ

Στο Ιατρικό Διαβαλκανικό λειτουργούν το Ωτορινολαρυγγολογικό Τμήμα και το Ακουολογικό – Νευροωτολογικό Τμήμα  με τον πλέον σύγχρονο διαγνωστικό εξοπλισμό. Καλύπτεται το σύνολο των ΩΡΛ περιστατικών (παθολογικά και χειρουργικά) για ενήλικες και παιδιά.

Ο ασθενής επικοινωνεί με το Νοσοκομείο και αναλόγως της συμπτωματολογίας του , παραπέμπεται στο Ωτορινολαρυγγολογικό ή  στο Νευροωτολογικό –Ακουολογικό  τμήμα.

Ωτορινολαρυγγολογικό Τμήμα

Διαθέτει  εξειδικευμένο και άριστα καταρτισμένο προσωπικό και μόνιμους, συνεργάτες ιατρούς  εξασφαλίζοντας διάγνωση ακριβείας, παθολογική και χειρουργική αντιμετώπιση, εφόσον απαιτείται

Διαθέτει πλήρη ενδοσκοπικό εξοπλισμό με εύκαμπτα και άκαμπτα ενδοσκόπια καθώς και σχετικό σύστημα βιντεοσκόπησης και καταγραφής. Οι ενδοσκοπήσεις θεωρούνται τμήμα της εξέτασης , δεν χρεώνονται παραπάνω από την προκαθορισμένη τιμή επίσκεψης και δεν χρειάζονται προετοιμασία.

Υπάρχει η δυνατότητα εκτέλεσης μικροεπεμβάσεων του τύπου της βιοψίας ή της αφαίρεσης μικρών μορφωμάτων.

Αν κριθεί αναγκαίο παρέχεται σε ενήλικες και παιδιά η δυνατότητα χειρουργικής αντιμετώπισης που αφορά όλο το φάσμα της χειρουργικής κεφαλής και τραχήλου, της ωτοχειρουργικής και της ρινοπλαστικής. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ τις εξειδικευμένες ΩΡΛ χειρουργικές επεμβάσεις που διενεργούνται και αναλυτικές πληροφορίες γι'αυτές.

Επίσης, διενεργούνται επεμβάσεις αμυγδαλεκτομής, σταφυλεκτομής, υπερωιοπλαστικής και στις ρινικές κόγχες με τη χρήση ραδιοσυχνοτήτων.

Νευροωτολογικό / Ακουολογικό

Το Ακουολογικό / Νευρωτολογικό Εργαστήριο είναι εξοπλισμένο με ακουομετρητή, τυμπανογράφο, ηχομονωμένο θάλαμο ακουομέτρησης, συσκευή θερμικού διακλυσμού αέρος ΙCS CHARTR NCA 200.

Διενεργούνται:

  • διερεύνηση ιλίγγου και αντιμετώπιση,
  • διερεύνηση βαρηκοΐας στα πλαίσια ακουολογικού ελέγχου,
  • αντιμετώπιση εμβοών,
  • πρώιμος ανιχνευτικός έλεγχος ακοής νεογνών (screening test),
  • ωτοακουστικές εκπομπές,
  • ακουστικά προκλητά δυναμικά,
  • τοποθέτηση κοχλιακών εμφυτευμάτων.